Поредно международно признание за Стефания Цанкова – този път от Индия, научи Актуално Свищов.

Стефания Цанкова получи почетна диплома, която пристигна от Индия в оригинална рамка за нейния споделен експертен опит като един от представителите на тричленния състав на международното жури, включващо още Моника Аджай (Индия) и Кешаб Сигдел (Непал), за 13-ия Поетичен конкурс за Наградата „Рабиндранат Тагор“.

Изключителна чест е творец от друга държава да бъде поканен да журира този международен конкурс за поезия на английски език – 2024 г, организиран от известния поет и учен Гопакумар Радхакришан и редица индийски културни институции. Като част от журито на този престижен международен конкурс Стефания е трябвало да преведе над 100 стихотворения от английски на български език, да се съобрази с критерии като стил, изказ, чувство и накрая да отличи 10-те най-силни стихотворения, заедно с другите членове на журито-Моника Аджай и Кашаб Сигдел. Тя е получила покана да присъства на церемонията по награждаването в Делхи, за да връчи наградите.

Другата награда за Стефания е нейното отличие в националния поетичен конкурс „Хоризонти на любовта“, организиран от НЧ“ Св.св. Кирил и Методий-1882 г.“, гр. Попово, който е част от културните прояви на традиционния “ Салон на виното и любовта“. Наградата на нашата съгражданка е отредена от жури с председател Неда Антонова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.