Поредните си отличия от Национален конкурс получиха ученичките на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, Дарина Димитрова и Александра Павлова, научи Актуално Свищов.
Двете даровити момичета са сред над стоте участници в IV-ти Национален конкурс за видеоклип „Съвременна интерпретация на Вапцаров стих“ – 2022 г. Той се организира от Народно читалище „Никола Й. Вапцаров–1873“ град Тутракан, със съдействието на Община Тутракан и Общински Съвет Тутракан.
Дарина Димитрова е ученичка от XII „А“ клас и получава от журито грамота за отлично представяне и принос в популяризиране творчеството на Никола Вапцаров в категория „Рецитал – индивидуално участие“, четвърта възрастова група. 18-годишната Дарина рецитира стихотворението „Писмо“ на поета. А Александра Павлова, ученичка от IX „А“ клас е удостоена с второ място и диплом в категория „Авторско литературно произведение“, четвърта възрастова група. Александра е впечатлила журито с творбата си „Посвещавам на Вапцаров стих“, в което младата поетеса „води“ диалог с него. В тази категория не е присъдено първо място.
Всички участници в конкурса бяха поздравени със специално обръщение от председателя на шестчленното жури актьора Ясен Попов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.