Преди дни приключи V-тото издание на Международния конкурс „Карст под защита“. В него взеха участие учащи от Япония, Индонезия, Германия, Гърция, Полша, Черна гора, Албания и др. Международният конкурс „КАРСТ ПОД ЗАЩИТА – ДАР ЗА ПОКОЛЕНИЯТА” e българска инициатива и се провежда от 2005 г. През 2012 г. конкурсът получи подкрепата на ЮНЕСКО.
Сред участниците бе и ученичката от СУ „Николай Катранов“ Елеонора Кирилова от VI „в“ клас, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Елеонора участва с две разработки – „Пещерните перли“, с научен ръководител г- жа Милена Димитрова и „Карлуковски карстов район“, с научен ръководител г-жа Нина Божидарова. И двете презентации на ученичката са публикувани на официалния сайт на конкурса и ще вземат участие в пътуваща изложба.
По преценка на 7- членното международно жури и двете разработки на Ели са наградени – съответно с трето място и поощрение.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.