Фолклорен танцов състав „Творецът“ с ръководител Явор Узунов спечелиха общо четири отличия от два национални фестивала, научи Актуално Свищов.

Първият успех за свищовските танцьори е от 15-то издание на конкурса Голямата танцова награда на София, организиран от Сдружението на танцовите дейци в столицата. Възпитаниците на Явор Узунов са втори в трета възрастова група. В същата възрастова група спечелиха и отличието за Изпълнителско майсторство.

Вторият успех на свищовските танцьори е от почивните дни. Те участваха в Националния фолклорен конкурс „От извора на Севера“, който ще се проведе под патронажа на кмета на община Пордим – Детелин Василев. Конкурсът е посветен на големия български композитор и диригент маестро Иван Вълев.
Конкурсът има за цел – популяризиране, съхранение, опазване и развитие на северняшкия песенен, музикален и танцов фолклор.

Нашите танцьори са първи във втора възрастова група. Успехът е много значим за нашите деца, защото в надпреварата участваха ученици от училищата по фолклорни изкуства, коментира пред Актуално Свищов Явор Узунов.