Поредна награда от национален конкурс с международно участие, посветен на народните будители, спечели свищовска ученичка, научи Актуално Свищов. 15-годишната възпитаничка на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, Александра Павлова е сред победителите в националния конкурс „Будителят си ти“, организиран от Народно читалище „Пробуда-1869“ град Мъглиж. В конкурса се включвиха участници от цялата страна и ученици от български училища в чужбина, които се съревновават в три категории: стихотворение, есе, мултимедийна презентация. Александра участва в категориите стихотворение и есе. Организаторите избират да публикуват нейното стихотворение „Будители“, а журито я класира на на трето място в категория есе. Талантливата ученичка е наградена с грамота и предметна награда – раница, осигурени от читалищните дейци в Мъглиж.
Актуално Свищов припомня, че това е трето поредно класиране на трето място на младата авторка в национални конкурси, посветени на народните будители през настоящата учебна година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.