В надпреварата за 48-то Народно събрание нито един кандидат от Свищов или свързан с града на Щастливеца не успя да му се усмихне щастието и да представлява свищовлии на жълтите павета. Това обаче стана възможно за един 32-годишен юрист, свързан със село Вардим.
Иван Ганчев от Нови пазар е депутат за втори път – в 47-то Народното събрание зае мястото на Иван Иванов от БСП, който стана министър на земеделието в правителството на Кирил Петков.
На преминалите избори Ганчев бе водач на листата в Шумен.
Той е юрист, на 32 години, роден и израснал в Нови пазар. От 2019 г. до декември 2021 година е председател на Общинския съвет в Нови пазар.
„Моят корен е от вардимския край. Майка ми е оттам. С огромна трепет очаквах летните ваканции, защото знаех, че ще ги прекарам там с добри приятели и роднини. И сега Вардим е мястото, което предпочитам, защото там успявам истински да „заредя батериите” и да се чувствам добре. С каквото мога ще помогна на този край. Проблемите, оставени след 12-годишно управление са много и идентични навсякъде”, коментира пред Актуално Свищов депутатът.