Домашен социален патронаж – Свищов се сдоби с пореден нов автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Днес кмета на Общината Генчев официално връчи на Домашен социален патронаж – Свищов ключовете за нов автомобил – Рено Експрес. Същият е закупен по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в Община Свищов“ по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ към Фонд „Социална закрила” на Министерство на труда и социалната политика.

Общ размер на бюджета е 40 000,00 лева, като 32 000,00 лева са осигурени от Фонд „Социална закрила“, а участието на Общината със съфинансиране е в размер на 8 000,00 лева.
Патронажът изпълнява проект топъл обяд от 2016 година по всички схеми и програми на Министерството на труда и социалната политика. Към настоящия момент се предоставя топъл обяд, съфинансирана от Европейски социален фонд плюс с капацитет 100 потребители.

С реализирането на проекта от Фонд „Социална закрила“ за закупуване на автомобил за доставката на топъл обяд до потребителите, се подпомага дейността на Домашен социален патронаж – Свищов и се осигурява навременно получаване на приготвената храна .

Актуално Свищов припомня, че на 11 ноември 2022 Домашен социален патронаж – Свищов се сдоби с нов, специализиран автомобил Renault Express – тип ван, с който се извършва разнос на храна на възрастни и социално слаби хора  в общината. Средствата за закупуване на автомобила, в размер на 36 998 лв., са осигурени от бюджета на Община Свищов, а ключовете за него бяха връчени лично от кмета на Свищов Генчо Генчев.