„Отбраната на Мариупол продължава. Въпреки превъзхождащите сили на противника, бойците от полк „Азов“ извършват контраатака“, се казва в съобщението на полка в Telegram, пише сайта OFFNews.
„Има такава работа – да утилизираме руски глупаци. Полк „Азов“ в Мариупол се справя отлично с това. На видеото има рейд на азовчани“, коментира командирът Максим Жорин.
Мариупол е под обсада от 1 март. В града няма вода, светлина, топлина и комуникации. Мнозина не могат да намерят своите близки, които са останали в града след пълномащабната инвазия в Русия и блокадата от окупаторите. Мъртвите, които няма кой да погребе, се заравят в масови гробове. Появиха се и гробове в дворовете на жилищни сгради и по улиците на града.
На 15 април говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Александър Мотузяник каза, че в Мариупол в близост до завода на Илич и в района на пристанището се водят активни боеве. Руските окупатори непрекъснато привличат допълнителни части за щурма, но не могат да превземат напълно Мариупол.
Заместник-командирът на полк „Азов“ с позивна „Калина“ каза, че е възможна деблокада на Мариупол. Той допълни, че защитниците на града се бият и чакат решителни действия от военнополитическото ръководство на страната.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.