Полицаи са задържали 53-годишен мъж с граната на пл. „Княз Александър I“ в центъра на София, където се провеждат тържества по случай Новата година, съобщи Нова ТВ, пише „Сега”.
Задържаният е от Асеновград. Той е бил агресивен, заплашвал е, че ще се взриви и е отправял призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора, съобщи БНР. Отведен е в I РПУ в столицата, където го разпитват.
С действията си органите на реда са предотвратили възможен инцидент в празничната нощ. В момента на мястото текат действия на полицията. По неофициална информация проверка е установила, че граната е учебна и не е опасна.
По същото време обаче БГНЕС съобщи, че в задържания са открити 2 гранати, допълни БГНЕС. Мъжът е заплашвал, че ще се взриви на площада и е бил въоръжен с две бойни гранати, съобщи bTV.
По информация на БНТ мъжът имал антиваксърски убеждения. Полицията ще проследи камерите в района, за да установи дали е имал съучастник или място, където е скрил други боеприпаси. МВР моли за съдействие хората, ако видят лица със съмнително поведение незабавно да сигнализират на тел. 112.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.