Марихуана за 6 милиона лева задържа полицията в Горна Оряховица, предаде кореспондентът на БНР за региона Здравка Маслянкова. Наркотикът е бил предназначен за разпространение в училищата в региона. Задържани са шестимата участници в групата – от производителя на дрогата до разпространителите.
Марихуаната е била отглеждана в оранжерии в бившия консервен комбинат в лясковското село Джулюница. Тази нощ е разбито депото за разпространение на дрогата, която е била предназначена за продажба сред децата, съобщи директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов:
„В частен дом в Джулюница намерихме около 200 килограма марихуана, която се доставя на дилърите и те разпространяват по училищата“.
Разбитата група е действала от месец. Задържани са 6 човека, сред тях и 16-годишен дилър на марихуаната, поясни окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов:
„Разпространяват единствено и само сред учениците. В момента се разпитват свидетели, които са си купували, също деца“.
Количеството на задържаната марихуана за продажба сред децата е рекордно за региона, както и пазарната стойност на наркотика.
„По наредбата от 1998 година за целите на съдопроизводството е 1,2 милиона лева, а на улицата е 6 милиона лева“, заяви окръжният прокурор Христов.
Предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения, заяви наблюдаващият прокурор Таня Катрева:
„Трима от лицата ще бъдат задържани, ще бъде поискано налагането на марка за неотклонение задържане под стража, но ще имаме шест лица, привлечени в процесуалното качество на обвиняеми за държане и разпространение на наркотични вещества“.
Законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.