Полицаи спряха автобус и по този начин спасиха жена да даде 30 бона на ало-измамници в поредна измама по телефона, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Полицаи от Варна предотвратиха телефонна измама, като спряха цял автобус, за да предупредят жертвата. Куриозният случай е от Девня.

Жителка на Девня е била подведена, че в града се провежда полицейска операция и от нея се иска съдействие. Жената трябвало да даде 30 хиляди лева и да ги предаде на мними полицаи във Варна.

Благодарение на бързата намеса на криминалистите жената е предупредена още в автобуса, с който пътувала за Варна и опитът за измама е осуетен.

От полицията напомнят, че институциите никога не се обръщат към хората за съдействие с искане на пари. При подобен опит те трябва да сигнализират на телефон 112, както и в полицейските управления.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.