Полицията с помощта на специални части е предотвратила саморазправа между ромски фамилии от Русе и от горнооряховския квартал „Калтинец“, предаде Здравка Маслянкова, кореспондент на БНР за региона.

В полицейското управление в Горна Оряховица са отведени около 250 души. У един от тях е открит автомат и мъжът е задържан за 24 часа, съобщиха МВР във Велико Търново.

По неофициална информация скандалът е възникнал, заради булка и много пари.

90 автомобила от Русе днес са тръгнали за саморазправа с ромските фамилии в квартал „Калтинец“. Постепенно са спирани по пътя. При горнооряховското село Първомайци са спрени 30 автомобила и около 150 човека са отведени в полицията. Там са и стотина човека от района, заяви за БНР старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – Велико Търново:

„Русенци се опитваха да се саморазправят с нашите. На входа на Горна Оряховица ги спряхме. Установени са всички в районното управление, над 30 русенски автомобила. Нашите са установени. Овладяна е ситуацията. За арести няма как да говорим на този етап, защото не се стигна до каквото и да е напрежение и сблъсъци. Не допуснахме да се срещнат двата клана“.

Предстои установяване на самоличността на отведените в полицията около 250 роми, разпити и съставяне на предупредителни протоколи.

Полицейското присъствие в района на квартал „Калтинец“ в Горна Оряховица остава засилено.

Полицията с помощта на специални части е предотвратила саморазправа между ромски фамилии от Русе и от горнооряховския квартал „Калтинец“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.