„Подай ръка – Свищов“ зарадва трите деца на свищовлийка, изгонена от работа, научи Актуално Свищов.
За по-малко от 24 часа доброволци помогнаха на инициативата „Подай ръка – Свищов“, която се роди в края на февруари с началото на войната в Украйна. След кащто помогнаха на първите прокудени от войната ентусиастите започнаха да организират и множество други социални инициативи.
Ето какво написаха от „Подай ръка – Свищов“:
Мили приятели, по повод на вчерашния призив за помощ на майка с 3 деца, останала в затруднено положение заради изгонването й от работа за това, че е завела детето си на лекар, искрени благодарности на петте домакинства, които отреагирахме по най- бързия начин и успяхме да зарадваме семейството на тази майка в нужда и нейните деца, че ще имат храна и ще посрещат Рождественските празници спокойни. Кампанията по набиране на помощи за това семейство продължава. Всеки, който може да задели дори и най- дребна сума за храна на тези хора, нека го стори. Следващата сума ще бъде преведена другата седмица във Вторник. Призовавам всички хора с добри сърца да се обединим както много пъти до сега и да подадем ръка на една българска майка в момент на затруднение.
За сведение: За по-малко от половин ден успяхме да съберем сумата от 120 лева, които бяха преведени и веднага с тях закупени хранителни консумативи. Храната вече е доставена на семейството, което изказва благодарности за помоща и подкрепата.
Благодаря на всички!
Бъдете здрави!
Весело и топло посрещане на Рождество Христово!