Сдружението „Подай ръка – Свищов“ зарадва на втория ден на Възкресение Христово 150 възрастни хора, осигурявайки им топъл Великденски обяд. Доброволци доставиха порциите в Пенсионерски клуб „Нове“, Културен клуб на пенсионера „Щастливеца“, Клуб „Дунавски вълни“, Клуб „Македония“ и Клуба на глухите. Възрастните хора бяха благодарни за жеста на доброволците в този ден.
Порциите бяха приготвени в частната млечна кухня на Детелина Кирова въпреки днешния почивен ден.
Днешното събитие стана факт благодарение на десетки свищовлии, които се включиха в инициативата на сдружението „Подай ръка – Свищов“. То бе създадено преди три месеца с конкретната цел да помогне на прокудените от войната в Украйна, намиращи се в община Свищов. Много бързо доброволците от организацията решиха, че помощ трябва да се оказва и на хора живеещи в града на Щастливеца.
Така преди две седмици стартира инициативата за осигуряването на Великденския обяд. Над 1100 лева бяха събрани от кутии поставени на десет места в града. Цялата сума бе събрани преди два дни като в инициативата, със средства, се включиха и свищовлии живеещи и работещи в чужбина. От сдружението са категорични, че това не е последната им инициатива. Замислят вариант тяхната дейност да стане постоянна, създавайки фондация, коато да помага на хора в нужда.

Актуално Свищов