Лятната вълна на К-19 лети стремително нагоре. Данните във вторниците принципно са високи, тъй като обобщават уикенда. но сравнението спрямо същия ден от предишната седмица показва тревожна тенденция, пише вестник „Сега”. Новите случаи тази сутрин са с около 30% повече спрямо миналия вторник. Тогава новозаразените за първи път минаха границата от 2000, сега са почти 3000. Днес с 4% повече са и положителните проби. С около 1/5 се увеличават общо хоспитализираните, нараства и броят на починалите.
В абсолютни стойности данните от Единния информационен портал за 26 юли са: 2987 нови случаи, процентът им е 28 от направените тестове.12 души са починали. 891 души са в болница. От тях – 44 в интензивни отделения.
Излекуваните са 1432. Поставени са 2455 дози ваксини. 76% от постъпилите през денонощието хора в болници (219) не са били имунизирани.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.