Известната журналистка Нери Терзиева е починала тази нощ в пловдивска болница, само три месеца, след като отпразнува своя 70 рожден ден, съобщи „24 часа“, цитиран от Дир.бг.
Тя страдаше от диабет, който се е влошил. Според нейни близки телевизионната легенда напоследък не се чувствала добре, била и много отслабнала.
Паметта й бе почетена с минута мълчание от депутатите.
„В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание“, каза от трибуната на Народното събрание председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански („Има такъв народ“).
Нериман Юлиева Терзиева е родена на 21 февруари 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика. Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.
В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра „Европеистика“ на Философския факултет. Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.