На 20 април внезапно почина Светлозар Жеков – талантлив и проникновен литературен критик, чудесен преводач, издател на „Перо“ – първото българско частно издателство още от зората на демокрацията, дългогодишен ръководител на редакция „Поезия“ в Националното радио, редактор в издателство „Български писател“ и списание „Пламък“, директор на Националния център за книгата в Министерството на културата, обичан преподавател по българска литература, истински интелектуалец, съобщи за БТА проф. Кирил Топалов, пише Дир.бг.
С полемичното си перо Жеков винаги е защитавал високите естетически критерии при оценката на българската литература като важен фактор в градежа и развитието на българската духовност, посочва Топалов.
Опелото и поклонението ще се състоят в понеделник, 25 април, от 13:00 ч. в църквата на Централните софийски гробища „Успение Богородично“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.