Свищовлии тръгнаха да оправят кратерите, които са буквално на всеки метър и върху нов асфалт, след авариите на ВиК-то, видя Актуално Свищов.
Примерът е от днес – Васил Илиев сам си оправя кратера пред неговия имот на Главната улица.
Аварията стана преди повече от една година. От водното дружество дойдоха, работиха и си тръгнаха, оставяйки „ремонта“ засипан с чакъл, раказва Илиев. Минало доста време, а на призивите му да бъде асфалтиран, ремонтирания участък получавал отговор: Нека се слегне…
През това време магазинът, който държи се наводнил два пъти. Отделно имало и пряка опасност за основите на къщата, строена 1877 година, която със сигурност е паметник на културата поне от местно значение. Преди около година в интерес на истината кратерът е „отремонтиран“… с бетон, който изкарал от ден до пладне.
В момента Васил Илиев прави пореден ремонт на Главната улица, този път за собствена сметка. Купил е две торби студен асфалт от „Практикер“ – само и само да не се наводни трети път магазина и да не тръгне влага към основите на къщата.
Категоричен е, че би платил и по-цялостен и качествен ремонт на пътя. Стига да има общинска фирма или предприятие, което да го направи…
Вместо коментар: Актуално Свищов задава два въпроса с повишена трудност! Първо, посочете кратер, изникнал след авария, който да е отремонтиран с АСФАЛТ? И заслужават ли си ремонтите, които се правят след като на асфалтираните улици веднага влизат специалистите от ВиК-то?!

А ето как изглежда и кратерът след ремонта: