Сладка победа с 1:0, при дебюта на Радостин Александров начело на Академик, измъкнаха свищовските футболисти при гостуването си на Партизан (Червен Бряг), в мач от ХХI кръг на първенството на Трета лига.

Първото полувреме премина в битка, основно в центъра на терена, без опасни положения пред нито една от двете врати и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:0. През тази първа част, футболистите на Академик държаха топката повече и определяха темпото в играта.

С натиск на домакините започна второто полувреме. Първо в 49-та минута след корнер, нападател на домакините отправи опасен удар с глава, но не успя да уцели вратата. Само минута по-късно Леон Илиев от състава на Партизан излезе на стрелкова позиция близо до точката на дузпата, но не съумя да предаде нужната сила и точност, за да открие резултата. В последвалите две минути две нови опасности се откриха пред домакините, но Виктор Владимиров се намеси достатъчно добре, за да предотврати попадение.
Постепенно Академик изравни играта и с направените смени, треньорът успя да вкара свежест в действията на „студентите“.
В 82-та минута гостите спечелиха правото да изпълнят пряк свободен удар, фронтално срещу вратаря на Партизан, но силният удар на изигралият невероятен мач днес Борислав Марков, мина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратаря.
Сладката, но заслужена победа, бе изкована в първата минута на даденото от съдията двуминутно продължение в мача. При контраатака на Академик Борислав Марков хвърли точен пас към Божидар Матеев от ляво по атаката. Последният укроти кълбото и пусна ювелирен пас към появилият се през втората част Димитър Николов, около точката на дузпата. За нахлуващият на висока скорост нападател на Академик не остана нищо друго, освен да простреля вратаря на домакините и да донесе първи три точки през пролетта, при дебюта на новия старши треньор Радостин Александров.

Следващата събота на отбора предстои домакинство над добре познатия отбор от Ювентус (Малчика), чийто капитан е бившият играч на „студентите“ Стефан Трайков.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.