Днес облачността ще бъде по-често значителна, с по-съществени разкъсвания в часовете преди обяд, пише Дир.бг. Ще духа слаб северен вятър. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 11 до 16 градуса, по високите полета малко по-ниски.
През нощта ще остане предимно облачно. Дъжд ще вали в Източна България и в планините на запад, където по високите части преваляванията ще бъдат и от сняг. Ще се усили вятърът от север-северозапад, които по Черноморието ще бъде умерен и временно силен. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.
Утре над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над западните и северозападни райони. Ще остане ветровито, с умерен и на моменти силен северозападен вятър.
Дневните температури ще останат без промяна спрямо днешните – предимно от 11-12 до около 16 градуса.
През по-голямата част от деня в сряда ще остане ветровито, на изток и в планините – с превалявания. Температурите ще бъдат без съществена промяна, ще остане и доста ветровито. На места в Източна България валежите ще са значителни. След обяд облачността от запад ще се разкъсва и намалява.
Четвъртък ще бъде един от малкото дни през седмицата с повече слънце. Преди обяд и в ранните следобедни часове облачността временно ще намалява до незначителна, но след обяд от запад отново ще започне да се увеличава. Дневните температури ще достигнат 13 до 19 градуса, а вятърът временно ще стихне.
В петък ще бъде най-топло, с дневни температури от 17-18 до около 22 градуса. Преди обяд ще бъде и слънчево или с предимно средна и висока облачност, но в следобедните часове облачността от запад ще се увеличи плътни и отначало над западните райони отново ще завали дъжд, на места и с гръмотевици. Вятърът в Източна България през деня ще бъде от юг, умерен и временно силен, а над западната половина на Дунавската равнина – умерен от изток.
В събота облачността ще бъде променлива, на много места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните – от 16 до 21 градуса. В Югоизточна България ще духа слаб до умерен вятър от юг.
Значителна облачност, с краткотрайни превалявания по места, ще има и в неделния ден на Възкресение. Температурите ще се понижат с още градус-два, но ще останат в рамките на обичайните за това време на годината: сутрин от 5 до 10, след обяд най-често от около 15 до 20 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.