Той е на 17 години – родом от Бяла Слатина, учи в Кнежа и титуляр в основния отбор на Академик. Футболистът Пламен Павлов в интервю за Актуално Свищов.
– Представи се – на колко си, къде учиш?
– Казвам се Пламен Павлов, на 17 години и съм ученик в СУ “Неофит Рилски”, град Кнежа.
– Как стигна от Кнежа до Академик Свищов?
– Родом съм от Бяла Слатина, с течение на обстоятелствата преминах през школите на Септември София и Славия. След приключването на елитната група до 17 години взех решение да трупам вече опит в мъжкия футбол. Тогавашния ми треньор Иван Иванов ми помогна да избера Свищов. А в Кнежа просто ще завърша средното си образование. Учението в момента е на по-заден план отколкото футбола. След като завърша ще се насоча вече към университетите.
– Съжаляваш ли за този избор?
– Не съжалявам за избора си, щом така се е случило – така е било писано да се случи. Времето ще покаже дали съм направил правилния избор или не.
– Какво ти е мнението за града?
– Градът е доста спокоен от моята гледна точка. Аз съм дошъл тук да играя футбол и да се развивам футболно, другите неща не ме вълнуват толкова много в момента.
– Какво е футболът за теб?
– Футболът за мен е всичко. Може да се каже дори, че съм човекът който съм заради футбола.
– Откога тренираш футбол?
– Занимавам се с футбол от наистина много малък. На първите тренировки, на които ме заведе баща ми бях на 4 години. От тогава не съм спирал да играя тази велика игра.
– Друг любим спорт?
– Нямам друг любим спорт, но понякога с приятели играем билиярд или тенис на маса.
– Помниш ли първия си мач?
– Когато изиграх първият си мач бях на 6 или 7 години и по това време живеех на остров Крит. Помня единствено, че победихме, но не помня името на съперника.
– До колко важен е футболът в твоя живот?
– Футболът се нарежда редом до семейството ми и приятелите ми сред моите приоритети. Не мога да кажа най-важното нещо, защото имам страхотно семейство и ако не бяха те, не се знае дали щях да се занимавам с футбол. Разбира се футболът е една огромна част от живота ми и се надявам бъдещето ми също да е изпълнено с футбол, колкото се може на по-високо ниво.
– Ежедневието ти е училище и после на стадиона. Започва ваканцията, а ти ще продължиш с тренировките. Не ти ли липсва ваканцията?
– Аз съм ученик на самостоятелна програма и през изминалия сезон имах свободното време да работя индивидуално извън тренировките на отбора. Така ще бъде и през идния сезон. Относно ваканцията, на мен отдавна ми стана ясно, че няма да мога да си позволя лукса цялото лято да ми е свободно както на другите деца, които не се занимават със спорт и съм се примирил с това нещо. Важно е да направим една хубава подготовка и да бъдем по-готови от изминалия сезон за първенството, за да можем да радваме нашите фенове. За ваканции ще се намира време по-нататък.
– Имаш ли достатъчно мотивация да се останеш в Свищов?
– Аз дойдох в Свищов за началото на миналия сезон и мога да кажа, че съм изключително доволен от това, че наистина се разчита на мен както в мъжкия отбор така и при юношите старша възраст. За всеки футболист е важно колко игрови минути получава, а аз тук получавам своето и съм доволен. Има я мотивацията за оставането ми в отбора и през следващия сезон. За идния сезон се надявам да постигнем повече успехи с мъжкия отбор и да повторим успеха си със старшата възраст, а именно да станем отново шампиони на първенството.
– Любим отбор и футболист?
– Любимият ми отбор е Реал Мадрид, а футболист Кристиано Роналдо.
– Как ще коментираш обстановката в отбора и тренировъчния процес?
– Обстановката между нас футболистите е много добра, всеки проявява разбиране към другия и сме един приличен колектив. Да не забравяме, че за да има колектив едно от главните неща е, че трябва всички да имаме еднакви цели и мога да кажа, че няма футболист, който да не иска да се развива в този отбор и това помага много за обстановката. Треньорът ни също е голям фактор за обстановката в момента, понеже няма футболист, който да не се разбира с него и това дава допълнително спокойствие на момчетата, както и на мен. Относно тренировъчния процес, мога смело да твърдя, че е един от най-добрите в нашата група. Всяка седмица се подготвяме строго индивидуално за всеки противник, а това е начина по който го правят големите отбори и към средата на втория полусезон вече започнаха да се виждат успехите на труда, който полагаме в тренировките. За следващия сезон съм сигурен, че ни предстоят дори повече успехи.
– Разликата в играта в юноши старша възраст и основния отбор?
– Разликата се свежда до темпото на игра и разликата в класите на футболистите от старшата възраст и мъжките отбори. В нашия случай, когато основни футболисти на мъжкия ни отбор играехме в първенството на старшата възраст си личеше разликата и превъзхождахме всички противници, заради опита който трупаме при мъжете.
– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Бъдещите ми планове се свеждат до това да чистя проблемите, които имам чисто игрово, да изглеждам по-зрял на терена, пък вече за трансфери времето ще си покаже. Всеки иска да играе на професионално ниво и се надявам един ден да усетя какво е чувството.
– Кой ти е любим предмет в училище и освен футбола, какво друго те влече?
– В училище ми се отдават чуждестранните езици. Свободно мога да говоря английски и гръцки език. Освен футбола не се занимавам с нещо друго конкретно, прекарвам свободното си време със семейството си и близки приятели.
Александър ШАБОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.