Пияният украинец, който заплаши с бомба хотел в Банско, е бил настанен там часове по-рано, с временен статут, съобщава подробности за днешата драма в курорта „24 часа“, цитиран от Дир.бг. На тел.112, около 4:20 часа в четвъртък сутринта е получен сигнал, че 28- годишният чужденец, във видимо нетрезво състояние, е отправил заплахи, че ще взриви хотела, в който е настанен.
Пристигналите на място полицейски служители го задържали, а след извършена проверка на стаята му не са открити взривни вещества и материали.
След пристигането си в хотела младият мъж е седнал да пие в лоби бара. Към 4 ч излязъл на терасата, където стояли няколко души от персонала. Започнал да крещи по тях, че е от „Азов“ и ще ги избие всички. Когато пристигнали полицаи, се заканил и на тях и семействата им с убийство.
„Поиска преводач от украински и когато пристигна преводачката, започна да се държи грубо и с нея. Беше доста пиян“, коментираха от хотела.
Не се е налагало да бъдат евакуирани настанените клиенти на хотела. Не са викани и служители от ДОТИ, защото било ясно, че мъжът просто е много пиян и няма опасност за хората.
Там са настанени още двама украинци, които обаче са над 60 г. и не създават никакви проблеми.
Не е ясно по какъв начин младият мъж е напуснал родината си, след като това е забранено за мъже от 18 до 60 г., които подлежат на мобилизация.
За случая е уведомена компетентната прокуратура.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.