На прекрасния слънчев християнски празник Благовещение учениците от Зелен 5 клас, група за ЦДО при Средно училище „Цветан Радославов“ гр. Свищов засадиха фиданка „Дървото на бъдещето“ – пауловния, получена като награда от Red Paper Plane, за участие с проект „Нашата цветна и билкова биоградинка“ в Нациоалния конкурс „Моята Красива Био Градина“. Всеки участник ще получи Сертификат за участие, а наградените проекти ще бъдат обявени в началото на месец април.
В проекта нашата цветна и билкова градинка е аранжирана в плетена кошница с ароматни цветя – зюмбюл, теменужки, както и растения, които са ценни билки и подправки – розмарин, калоферче, джоджен и мащерка. Децата декорираха градинката си с геран за подпочвена вода, къщичка, пътечка и кът за отдих. Гости на градинката са някой животни – пойни птици, лисица и вълк. Ароматната градинка олицетворява прекрасното време на човека за труд и почивка в условия на хармония, символизира спокойно и благотворно общуване с природата. Учител в групата за ЦДО е г-жа Гинка Илиева.
Училището е едно от 5-те училища, номинирани за Глобално училище 2021 г.
Татяна МИТЕВА,
старши учител по природни науки

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.