Петокласник от СУ „Цветан Радославов” стана кмет на Свищов за един ден, съобщиха от гимназията.
Възможността да бъдат кмет, заместник-кметове, председател на Общински съвет и секретар за един ден в община Свищов имаха учениците от 5-ти , 7-ми и 8-ми класове на СУ „Цветан Радославов“. Те участваха в рамките на Ден на ученическото местно самоуправление в общината.
По повод Деня на Европа, община Свищов отвори вратите си за учениците на СУ „Цветан Радославов“. Младият кмет за един ден беше петокласникът Цветелин Иванов, който е пълен отличник и се отличава с управленчески и лидерски качества и не на последно място с дар слово.
Длъжността „Председател на Общинския съвет“ зае Димана Ангелова, ученичка от 8 клас, а на местата на четиримата заместник-кметове застанаха седмокласничката Кремена Иванова и момичетата от осми клас – Райна Георгиева, Ливия Иванова и Алессандра Варамезов. Като секретар на Общината се изяви лъчезарната Лиана Димитрова от 7 клас.
Точно в 13:00 ч. срещата бе открита от кмета на община Свищов – Генчо Генчев, който поздрави учениците за добре дошли и в кратка оперативка представи функциите и дейността на управляващите общински служители. Не след дълго всички ученици поеха към работните си места. Те придружиха титулярите на длъжностите им в ежедневната им работа.
След проведената инициатива и натрупания, макар и малък опит в управлението на Общината, учениците споделиха, че са изключително развълнувани и радостни от факта, че община Свищов отбеляза по такъв деен начин Деня на ученическото местно самоуправление! Според тях това показва, че тя проявява интерес и доверие към младите хора, които са бъдещето и животът на един град, на една държава. Видяното и наученото в днешния ден ги е накарало да се замислят за всички отговорни решения и дейности, които се случват в тази сграда и за това, че зад успеха на едно прогресивно общество стоят добрите взаимоотношения между граждани и администрация.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.