Петокласничка от Средно училище “Николай Катранов” е спечелила 21 медала по карате за три години. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

„Здравейте!
Казвам се Сиана и съм ученичка от 5-б клас в СУ ,,Николай Катранов‘‘ с класен ръководител г-жа Биляна Колева. Още от малка исках да тренирам карате, но трябваше да навърша 7 години, за да започна. И така през 2019г. влязох за първи път в доджото на Карате клуб ,,Алеко‘‘. Мои треньори са сенсей Марин Маринов, семпай Верони Маринов и семпай Стефан Петков. В момента съм с оранжев колан 6-то кю.
От 2021г. съм състезател на Карате клуб ,,Алеко‘‘. До момента имам спечелени общо 21 медала: 3 златни; 10 сребърни и 9 бронзови.

Най-престижните състезания, на които съм участвала са:
1. Купата на президента ,, Sofia open’’ 2021г. – дисциплина кумите, на което завоювах 3-то място и 2023 г. – кумите – отново 3-то място;
2. Държавно първенство – 2022г. – дисциплина ката – 3-то място и кумите – 2-ро място; 2023 г. отново участвах и завоювах кумите 2-ро място и 2024 г. – кумите 2-ро място
3. Купа ,,България‘‘ през 2022 г. – кумите – 3-то място;
4. Международен турнир по карате, което се проведе в Букурещ, Румъния. Там през 2022 година в дисциплина кумите завоювах отново 3-то място.

Останалите отличия съм спечелила от различни клубни турнири:
През 2021 г. Карате клуб ,,Атнес‘‘ Троян – сребро и бронз;
Купа ,,Ронин‘‘ София – сребро;
Купа ,,Алеко‘‘ – сребро и макавера;
През 2022 година купа ,,Мемориал Светослав Иванов‘‘ София – бронз;
Купа ,,Цар Калоян‘‘ – кумите отборно – злато;
Купа ,,Алеко‘‘ – кумите отборно – сребро;
През 2023 година купа ,,Алеко‘‘ – кумите – сребро и отборно – бронз;
През 2024 година купа ,,Челопеч‘‘ – кумите – злато и ката – сребро;
Купа ,,Етър‘‘ – кумите – бронз;

На 18-ти май в зала ,,Свищов‘‘ ще се проведе състезание, организирано от карате клуб ,,Алеко“. Всяка година се провежда по едно и също време и в него се включват клубове от цяла България, включително и от Румъния. До момента има записани 500 участника. Надявам се да дойдете и да подкрепите свищовската карате общност!“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.