„Кирил Петков и Христо Иванов си свършиха работата – натиснаха копчето на пералнята и повече не са нужни на “ротационерите”. Остава им да бъдат добрата булка в коалицията, да мълчат и да се усмихват.“
Тези остри реплики отправи Мая Манолова от новото ляво обединение Левицата във фейсбук към управляващите от ПП и ДБ по повод днешните признания за „сглобка“ с ГЕРБ и че те самите са „смокиновия лист“ в коалицията.
По думите й ППДБ сами са си определили ролята на смокинов лист , докато ГЕРБ си гласува каквито закони си иска с мнозинството на задкулисието – заедно с ДПС и Възраждане.
Според Манолова е очаквано, че конците ще дърпа този, който държи гласовете в парламента. И то се е видяло още с гласуването за ваденето на следствието от прокуратурата, после за закона за КПКОНПИ  или за изслушването на правосъдния министър. Даже Сарафов е избран пред сащисания поглед на правосъдния министър и цялата “демократична общност”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.