България гони 70 руски дипломати, служители на руското посолство, обяви премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти в парламента, пише Дир.бг. По думите му службите са си свършили работата.
„Това са 70 човека, те са били в най-различни позиции, не говорим за хора извън руското посолство“, уточни Петков.
Те са извършвали „несвойствени дейности за тези дипломатически позиции“, уточни премиерът.
„Нашите служби са ги идентифицирали като хора, които са свързани с руските служби и са работили срещу интересите ни“, каза премиерът в оставка Кирил Петков.
„Това не е по никакъв начин агресия към руския народ, но когато чужди правителства се опитват да се месят във вътрешните работи на България. Всеки, който работи срещу интересите на България ще бъде призоваван да си ходи обратно в страната, откъдето са дошли“, даде да се разбере той.
„И в неделя очаквам един пълен самолет да замине обратно за Москва“, обобщи Кирил Петков, като не предостави повече подробности за операцията на службите и за това какво са шпионирали руските дипломати.
Досега страната ни неколкократно отзоваваше служители на руското посолство, но никога не е имало такава безпрецедентно голяма бройка накуп.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.