Петима ученици от СУ „Николай Катранов“ участваха в националния кръг на състезанието по английски език „Kangaroo Global Linguistics (KGL)“, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Тази година състезанието се проведе в град Гоце Делчев. След отлично представяне в училищния кръг, право да се явят на финала, завоюваха петокласничките Мария Божинова и Елеонора Кирилова, седмокласничката Божана Великова, осмокласниците Михаела Симеонова и Светослав Йорданов, и деветокласникът Георги Николаев.
Учители на класираните ученици са: Мария Йорданова, Валентина Христова, Евдокия Маринова, Веселина Варамезова и Теодора Атанасова.
Катрановци са сред традиционните финалисти в надпреварата, а СУ „Николай Катранов“ бе сред номинираните от Асоциацията за наградата „Училище на годината“.
KGL се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). Тестът се осъществява по места от партньорите на KGL в съответната страна. През годините националното състезание по английски език сe утвърди като едно от най-престижните състезания по чужд език в България.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.