Шестима кандидати са подали официално документите си за предстоящия извънреден конгрес на БФС, съобщи официалната страница на Академик Свищов в социалната мрежа фейсбук.
Днес бе последният срок за кандидатури, а от „24 часа“ съобщават, че съперниците на Борислав Михайлов ще бъдат петима.
Освен настоящият президент на родния футбол, документите си са подали Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов (спонсор на Марица), Георги Захариев (футболен мениджър) и един култов, но не и изненадващ претендент – Ивайло Дражев.
Бившият собственик на футболното недоразумение Черноморец Бургас (София), внесе кандидатурата си в последните минути на днешния ден – точно преди 17,30 часа, когато работното време на деловодството приключва.
Сега предстои специална комисия да разгледа документите на кандидатите, а на 1 октомври ще бъде публикуван окончателен списък за конгреса.
Проблеми може да има с кандидатурата на Захариев, който е издигнат от ФК Пирдоп, но е действащ мениджър, а това е в разрез с правилата на ФИФА и УЕФА.
Конгресът, който бе свикан по съдебен ред след искане на Димитър Бербатов, трябва да се състои на 12 октомври от 10 часа сутринта в зала 1 на НДК.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.