В 26-ия кръг на първенството на Северозападната Трета лига, домакините от Академик (Свищов) посрещнаха едноименния отбор на Дреновец, който гостува кръг след като победи един от претендентите за промоция във Втора лига, отбор на Локомотив (Мездра). За пореден път този полусезон двата отбора бяха изведени на терена от децата от академията.

Мачът започна с домакински натиск на Академик. В 12-та минута при пробив и центриране отляво, топката намери Кристиян Иванов, който отправи много опасен и насочен удар с глава, избит със сетни сили от вратаря в ъглов удар.
В 27-та минута, след нарушение срещу Кристиян Иванов, на границата на наказателното поле, се откри отлична възможност за откриване на резултата, но ударът на капитана Ганев от прекият свободен, срещна построената стена.
В 34-та мин дойде и най-чистото положение за Академик. Отличен извеждащ пас намери младия нападател Димитър Николов очи в очи с вратаря, но „чукнатата“ от него топка мина на сантиментри от страничния стълб.
В 40-та минута след пробив по дясното крило, Влади Георгиев центрира отлично към Петър Петров, чийто удар с глава от зоната на дузпата като по чудо не намери очертанията на вратата. Въпреки надмощието на Академик и множеството възможности за гол, двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Второто полувреме се разви по подобен начин на първото, като футболистите на Академик владееха изцяло контрола над срещата и продължиха да създават опасност след опасност пред отлично пазещия вратар на гостите.
„Студентите“ проведоха многоходова атака в 55-та минута, Петър Петров подаде към Кристиян Иванов и той откри резултата с дежурното си вече попадение. Десетина минути преди края на срещата, попадение за 2:0 и във втори пореден двубой реализира Калоян Митев, изиграл отличен двубой. Това бе и крайният резултат, с който Академик заслужено победи своя съперник в слънчевия средобед на Гергьовден.

Мачът ще остане паметен за 16-годишния Виктор Янков, който направи дебют в първия отбор за Академик и обра овациите на публиката.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.