Пет училища започват учебната година с маломерни и слети паралелки, научи Актуално Свищов. Предложенията са на директорите и учебните заведения, но окончателно трябва да се произнесат общинските съветници край Дунав.

В ОУ „Христо Ботев“, село Алеково се предлага да има три самостоятелни маломерни паралелки и две слети паралелки, като те са единствени за съответните класове. 47 ученици се учат в училището.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Морава се предлага да има три слети паралелки и една самостоятелна. Общо 45 деца ще прекрачат школския праг на 15 септемвври.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Овча могила се очаква да има три самостоятелни маломерни паралелки и две следи. 53 деца ще чуят първия училищен звънец.

В село Ореш местното ОУ „Христо Ботев“ се предлагат две самостоятелни маломерни и две слети паралелки. 24 ученици посреща училището.

Единственото градско училище в предложението е ОУ „Филип Сакелариевич“. В него ще има две слети паралелки и три самостоятелни. 63 са децата в училището.

Община Свищов ще осигури допълнителните средствата необходими за обезпечаване на учебния процес от бюджета на Община Свищов до края на 2023 г. са както следва:
ОУ „Христо Ботев“ с. Алеково- 8492,93 лв.;
ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Морава- 6983,14 лв.;
ОУ „Христо Ботев“ с. Ореш- 20383,28 лв.;
ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча могила- 7738,03 лв.;
ОУ „Филип Сакелариевич“ гр. Свищов- 5473,23 лв.
Общо: 49070,61 лв. до края на 2023 година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.