Общо с осем отбора – победители в различните видове спорт, СУ „Николай Катранов“ представи община Свищов в oбластните кръгове на Ученическите игри, като пет от отборите се класираха първи и продължават към зоналните кръгове, а останалите три – заеха престижното второ място, преборвайки силна конкуренция. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
В състезанието по тенис на маса, състояло се в Полски Тръмбеш, отборите на СУ „Николай Катранов“: момчетата 5-7 клас и юноши 8-10 клас, с треньор Мейджан Шабанова, завоюваха първо място и ще представят област Велико Търново на зоналното първенство.
Отборът по баскетбол на СУ ,,Николай Катранов“, девойки 8-10 клас, с треньор Виктор Симеонов се класира на първо място в областния етап, игран в Горна Оряховица и също продължава към зоните.
В областните игри по хандбал в Горна Оряховица, девойките 8-10 клас и девойките 11-12 клас на СУ „Николай Катранов“, с треньори Виктор Симеонов и Милена Блажева, превзеха първите места и ще се състезават в зоналното първенство.
Отборите на училището ще представят област Велико Търново в Зона II на Ученическите игри – където, освен най-добрите отбори от старата столица, сили ще премерят и състезатели от още три области: Плевен, Ловеч и Габрово.
Поздравления за доброто представяне и на останалите ни три отбора, които се класираха на второ място в областните кръгове: по хандбал, юноши 11-12 клас и двата отбора по шахмат, с ръководител Христо Христов (5-7 клас и 8-10 клас).

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.