Празнично тържество събра членовете на пенсионерския клуб „Янтра“ в Новград, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Жените с посребрели коси отбелязаха десетата годишнина от учредяването на „втория“ им дом. От основаването до ден днешен председател и своеобразен мотор на клуба е Димка Танева. Независимо от преклонната възраст тя не престава да изненадва своите дружки с различни инициативи и идеи. Особено тягостни и мъчителни са се оказали последните две години, когато възрастните хора стриктно са спазвали противоепидемичните мерки. Контактите и обмяната на информация са се извършвали единствено по мобилните телефони и интернет. И след дългото прекъсване хората в златна възраст се събраха, с нетърпение и желание, за да отбележат десетия рожден ден на клуба. За да споделят радостта на възрастните хора, дойдоха председателят на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев, секретарят на общинската администрация Мария Найденова, председателят на общинската пенсионерска организация Любен Атанасов, кметът на Новград Диана Копчева.
В момента повече от 60 души са редовни членове на пенсионерския клуб „Янтра“. Сред тях най-възрастна е Божанка Трифонова. Тя заедно с Димка Танева са сред учредителите на ПК „Янтра“. Независимо че вече е на 87 години, възрастната жена рядко пропуска събитие на клуба.
Рождениците получиха много поздравителни адреси от сродни организации в общината. За хората с посребрели конци специален танц бяха подготвили възпитаниците на детската градина. Изключително топли думи към своите баби и дядовци поднесоха ученици от местното училище. Музикален поздрав направи и певческата група към клуба. Танцът „Шопска ръченица“ възпламени кръвта на присъстващите. Ритмиката и пластиката на танцьорите от школата за народни танци и хора „Надиграй ме“ очарова публиката, а изпълнението беше изпратено с бурни аплодисменти. В своеобразна кулминация на празника се превърна духането на свещичките, съпроводено с многобройни пожелания за здраве, щастие и дълголетие. Празникът по традиция приключи с обща снимка за спомен, която да остане като история на по-младите поколения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.