Цветелина Телбис и д-р Ивайло Петков от СУ „Цветан Радославов“ бяха единствените представители на община Свищов в Национална конференция на младите педагогически специалисти „Предизвикателствата пред образованието и младите педагози в XXI-ви век“ провела се в периода от 4 до 6 юли 2022 г. в с. Арбанаси . Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
На откриването на седмия традиционен форум присъстваха проф. Христо Бонджолов – ректор на Великотърновски университет, инж. Розалия Личева – началник на РУО- Велико Търново, Пенка Игнатова – директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Общината, Антоанета Андреева – Синдиката на българските учители, доц. Петя Събева – директор на Департамента за продължаващо образование и проф. Радослав Радев от ВТУ. По време на форума 60 млади учители преминаха обучение на тема „Училището – място за социализиране на учениците в условията на информационното общество“. Обучението, обособено в четири тематични модула, проведоха преподавателите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, проф. д-р Велислава Чавдарова, доц. д-р Петя Събева и доц. д-р Светослав Стефанов, както и д-р Кина Котларска.
Тематичното обучение е насочено към функционалния и прагматичния аспект на предизвикателствата пред училището в условията на информационното общество. По време на обучението участниците имаха възможност да споделят добри практики от работата си и да обменят опит. Част от участниците представиха доклади, изследващи предизвикателствата пред педагози и ученици в условията на обучение в електронна среда, последствия от социалната дистанция и преодоляването им, иновативни и ефективни методи за мотивация на учениците.

Снимки ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.