Новите сценични костюми за Първи български хор „Янко Мустаков“ вече са факт, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
Хористите от Първи български хор „Янко Мустаков“ се сдобиха с нови летни и зимни сценични костюми, които бяха закупени със средства, отпуснати от Национален фонд „Култура“. Проектът „Пей с нас“, по програма за „Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“, бе разработен от екип на читалището и спечели пълен размер на заложеното в бюджетната матрица финансиране, а именно 15 000 лв. Хористите са изключително доволни от новата придобивка, тъй като това е дългоочакван момент, предвид факта, че старите сценични костюми са на двадесет години и са в края на своя експлоатационен период.
В новите прекрасни костюми, всеки от артистите ще продължи да представя своето изкуство с усмивка, себеуважение и пълна отдаденост на публиката. Поради тази причина хористите от първия хор в България, с диригент Елизабет Людмилова и хор майстор Корнелия Чекелева, са благодарни от сърце на Национален фонд „Култура“ за безценната целевата финансова помощ, която помогна за възстановяването на блясъка на Първи български хор „Янко Мустаков“.