38 катастрофи, 22 от които тежки, са станали на пътя Русе-Бяла през 2022 г. При тези ПТП-а е имало 25 ранени и 8 загинали. Това заяви в ефира на „Здравей, България” старши инспектор Стилян Станев от „Пътна полиция”.   

В понеделник на тази отсечка катастрофира и автомобилът на съпредседателя на „Демократична България” Атанас Атанасов. Депутатът не е пострадал сериозно.

„Причината за инцидента е неспазена дистанция. Пътни работници са косели тревата в сервитута на пътя, заради което е бил въведен пропускателен режим в участъка. През лятото на 2022 г. съвместно с АПИ  беше направено обстойно обследване на отсечката. Беше установено, че на места се налага промяна на организацията на движението и поставяне на ограничаващи елементи, които да пречат на влизането в насрещното платно. Тези системи трябва да бъдат поставени на рискови места, за да няма неправилни изпреварвания. Искането е подадено към стопанина на пътя, но все още няма разрешение”, каза още Станев.

По думите на пътния експерт Свилен Костадинов пътят е изключително натоварен. Едни от основните недостатъци на отсечката са наклоните, изкачванията и острите завои.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.