Салонът на библиотеката на НЧ „Светлина“ в Караманово в продължение на седмица ще се превърне в изложбена зала. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Тук ще бъдат изложени получените картини от детския конкурс под мотото „Зимна приказка“. „Проявата се провежда за трета поредна година. С всяко следващо издание конкурсът печели по-голяма популярност и в него се включват повече участници. Малките художници са пресъздали красотите на най-студения годишен сезон, независимо че все по-рядко се радват на сняг“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Тази година в конкурса се включиха 89 деца от всички населени места в община Ценово, които представиха 118 рисунки. Творбите са изпълнени предимно с традиционна техника – рисунки с моливи, водни и маслени бои, пастели и флумастри.

Началната спирка на пътуващата изложба ще бъде в Караманово, населеното място, което е домакин на проявата. След седмица картините ще отпътуват за читалището в Новград, а по-късно експозицията ще продължи с гостуване в Ценово и Долна Студена.

Всички участници освен грамоти ще получат и подаръци, които да стимулират допълнително творческите им възможности.