През тази година се навършват 160 години от рождението на нашия съгражданин Алеко Константинов. По този повод се състоя патронният празник на нашата гимназия, съобщиха от гимназията. Тържеството започна с химна на Република България и внасяне на училищното знаме. Първите приветствени думи отправи директорът инж. Веска Николова. Тя отправи пожелания към целия колектив да бъдат здрави, а на учениците да бъдат ученолюбиви, упорити, жизнерадостни, да мечтаят смело и да успяват във всяко начинание.
Гости на събитието бяха Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ към Община Свищов, Румяна Георгиева – отдел „Образование“ към Община Свищов, Теменужка Тодорова – директор на Дневен център за деца с увреждания, Искра Гайдарова – директор на Център за обществена подкрепа.
Поздравителни адреси бяха получени от Община Свищов, Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа и други организации и институции.
Тържеството продължи с видеоматериал, който разказа за малко известни факти от живота на Алеко. Както всяка година, така и на този ден се връчиха награди на най-изявените учители, служители и ученици от училище, които със своята работа, постоянство и подкрепа не само са заслужили признание, но и доказват, че с упоритост и амбиция няма невъзможни неща. Категориите, в които бяха наградени учители, служители и ученици бяха „Активна педагогическа дейност и утвърждаване на авторитета на училището“ – г-н Стефан Трайков, г-жа Антония Цветкова и г-жа Елза Божанова, „Отличен успех“, „Извънкласна дейност“ и „Спортна дейност“. Грамотите връчи инж. Веска Николова – директор на гимназията.
Тържеството завърши с изпълнения на наши ученици, участващи в клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, Модул „Народни танци“, с ръководител Петя Петрова и Модул „Съвременни танци“, с ръководител Габриела Роденова. Наши гости бяха и момичетата от групите за кейпоп и хип-хоп към Школа по изкуствата „Стефка Филипова“, с ръководител Габриела Роденова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.