Днес Кристиана Чешмеджиева представя две прекрасни млади дами, Андреа и Иванина, които са ученички в 1-ви клас на СУ “Николай Катранов” с класен ръководител Петя Попова.

Всяка седмица Анди пътува до Велико Търново и ходи на тренировки по художествена гимнастика, а Иванина пътува до Плевен, където тренира същото. За съжаление в нашия град няма треньор и група по художествена гимнастика, но това далеч не е пречка за свищовските млади надежди!

С много упоритост и желание, родителите ги подкрепят и всеки вторник и четвъртък, след работа пътуват, за да могат да сбъдват мечтата на техните деца! Въпреки лошото време, далечното разстояние и трудностите, те нямат намерение да се откажат!

Ето какво споделят и майките на двете момичета:

„Андреа започна да си прави упражнения сама, научи се да прави шпагат, мост, люлка. Показа го на леля си и тя обърна внимание, че е гъвкава и ме посъветва да я запиша да тренира някакъв спорт. Тъй като племенницата ни тренира спортна гимнастика, Андреа си избра художествена гимнастика. Проучихме и видяхме, че в града няма къде да тренира, затова решихме да я запишем в клуб ,,Етър стил‘‘ в началото на април 2023г.

Всеки ден след училище в 16:00ч. я взимаме и по пътя до Велико Търново спи, защото е много изморена. След това се събужда и все още сънена, влиза в залата и започва да тренира. Много й харесва! До сега са ходили на няколко състезания, като предстоят и коледни. Има спечелени няколко медала от груповата изява на Гимнастрада – състезание, на което се явяват деца по художествена гимнастика от цяла България.
Надяваме се да продължи в начинанието и винаги ще я подкрепяме.”.

„Иванина я записахме на 1-ви март 2022 г. в гр. Плевен в СКХГ,,Елегант“. Леля й я запали по художествената гимнастика. Беше едва на 4 години. От начало ходихме и говорихме само за разтягане, но започнахме да й пускаме да гледа художествена гимнастика и тя много се запали, съответно решихме да я запишем на тренировки. В клуба има голяма дисциплина, но въпреки всичко съумяваме да се организираме и малката да посещава тренировки. Изисква се много време и труд. Надяваме се да не се откаже.”

На една от снимките Иванина е заедно с българските олимпийски шампионки от Токио 2020г.

Пожелаваме успех на нашите момичета!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.