Кои играчи остават в Академик през новия сезон? Отговор на този въпрос даде първо пред Актуално Свищов старши треньорът на „студентите“ Радостин Александров.

По-рано Академик Свищов обяви привличането на няколко играчи от клубове като Ботев (Пловдив) и Лудогорец

Голмайсторът на отбора за сезон 2022/2023 – Кристиян Иванов ще продължи да води атаката на „студентите“. Иванов отбеляза 10 гола в 10 мача и има основна роля за доброто представяне на отбора през пролетта. Нападателят отклони предложения на клубове от Втора лига и предпочете да продължи да защитава цветовете на Академик.

Капитанът Иван Ганев ще продължи да носи лентата на „студентите“ и през новия сезон. Бранителят ръководи отбраната повече от две десетилетия и ще продължи да помага със своя опит на младите играчи покрай него.

Виктор Владимиров увеличава своята роля в клуба. Той ще отговаря за подготовката на вратарите в школата и ще засили своето присъствие там, но отново ще бъде под рамката на вратата за Академик в мачовете от Трета лига.

Играчът получил приза за най-голямо развитие – Димитър Николов, също остава в клуба. Тийнейджърът записа силни мачове през пролетта, като негови попадения бяха от огромно значение, за постигнатите победи на Академик.

Калоян Митев, който записа силни мачове през пролетта, също остава в състава за новия сезон.
Митев, който се присъедини от отбора на Етър (Велико Търново) във Втора лига, ще бъде с основна роля на фланга и през новия сезон.

Владислав Георгиев, който записа най-много асистенции за „студентите“ през изминалия сезон също остава и ще има важна роля в клуба.
Георгиев ще оглави кондиционната подготовка на представителния отбор и ще отговаря за кондиционните програми в школата. Именно той ще работи и с професионалната GPS система, която бе закупена, за да оптимизира представянето на играчите през новия сезон.

Сърцатият халф Борислав Марков също остава в клуба и през следващия сезон. Той бе обект на интерес от няколко клуба през лятото след силните му изяви през пролетта и отличното представяне на турнира, организиран от БФС при сбора на играчите от Трета лига.
Марков надграждаше своето представяне след всеки мач, като неговото присъствие бе ключово в силните мачове на отбора през пролетта.

Станислав Иванов, който партнираше в отбраната с Иван Ганев също остава. Двамата с Марков бяха част от сбора на играчите под 23 години в Северозападната Трета лига.

Юношата на Лудогорец, Петър К. Петров също остава в клуба. Той ще има роля и в детско-юношеската школа.

Към тях, в подготовката ще се включат юношите Георги Димитров, Божидар Матеев, Йордан Хаджимитев, Божидар Бошнаков и Ангел Ангелов.

Първата тренировка на Академик е на 28 юни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.