Първото ново попълнение за Академик под ръководството на новия треньор, Роман Тафраджиев, вече е факт, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба.

Новият играч е нападателя от Плевен Кристиян Иванов, който след прекарани няколко сезона в Спартак се завръща отново в Академик, за да подсили атаката на отбора. Интересен факт е, че футболистът вече е играл в Свищов в периода 2017-2019г.

Роден е на 2 март 1997 г, висок e 178 см и е юноша е на Спартак (Плевен). Има брат близнак – Виктор Иванов, който също е футболист.

Започва да тренира в школата на Спартак (Плевен) и е взет в първия отбор. През сезон 2014/2015 дебютира за плевенския тим едва на 17 години. През този сезон със Спартак става безапелационен лидер в Северозападната „В“ група и влиза в професионалния футбол.

Добре дошъл в отбора на „студентите“, Кристиян!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.