ГЕРБ печели изборите и то с голяма преднина пред „Продължаваме промяната“. Това сочат първите резултати от екзитпола на агенция „Маркет линкс“ за парламентарния вот към 20 часа. Избирателната активност пък е едва 31,5 на сто, пише дир Дир.бг.
Според социолозите, разликата между партиите на Бойко Борисов и Кирил Петков е 7,1 процента. Екзитполът дава 25,5% на ГЕРБ и 18,4 на сто на „Продължаваме промяната“.
На трето място е Движението за права и свободи, която получава 12,6 процента от гласовете на избирателите.
Данните показват, че на четвърто място избирателите поставят Българската социалистическа партия, за която са гласували 11,2 на сто. След това избирателите са подредили „Възраждане“ и „Демократична България“ – съответно с 10,4 на сто и 9 процента.
Според „Маркет линкс“ партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“, на този вот получава подкрепа от едва 4,2 процента, но все пак влиза в Народното събрание.
Под чертата към момента остава „Български възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев с 3,6 на сто от гласовете на избирателите.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.