Първи резултат на кампанията „Един за всички, всички за Академик“, която стартира в края на август миналата година е факт, видя Актуално Свищов.

Готови за съблекалните на игрището „Академика Спорт“, официалното откриване предстои, а до дни те ще могат да се ползват от децата на Школата.

Ударна група доброволци извърши последните детайли преди откриването на новите модерни съблекални на игрище „Академика Спорт“.

Около 43 – 44 хиляди лева е стойността на ремонтните дейности, пред Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик. Средствата бяха събрани от спомоществователи, възпитаници, приятели на клуба. Изключително активни бяха и родителите на деца от ДЮШ, които участваха с труда си начинанието да приключи успешно.

Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти хората, милеещи за развитието на детския спорт в града и региона. Става въпрос за инициативата да се отремонтират двете съблекални на покритата лекоатлетическа писта за нуждите на трениращите в съседство деца.

През изминалите седем месеца помощ дойде и от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, днес ДЮШ „Академик“ има модерно съоръжение, подобрявайки условията за тренировки на децата. Клубът с над 73-годишна история и емблема на града на Щастливеца показа, че обединени – управата на клуба, родители и спомоществователи могат да реализират успешно една благородна кауза.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.