На 22 май в град Свищов предстои да се реализира първият по рода си фестивал на хороигралците „Харизмата на хорото“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Фолклорното събитие, в което право на участие имат всички любителски танцови клубове и школи за народни хора, се организира от хореографа Захарина Томова, със съдействието на община Свищов и Танцов клуб „Марико“. „Харизмата на хорото“ ще се проведе от 10.00 часа на амфитеатралната сцена до крепостта „Калето“.
Фестивалът има конкурсен характер, а журито е в състав:
– Кристина Александрова, старши учител по Български танци в НУТИ, гр. София – председател;
– д-р Верка Божкова, преподавател по Български танци в ЮЗУ, гр. Благоевград;
– д-р Генчо Генчев, кмет на Община Свищов, носител на награда „Златна кобилица“ на CIOFF – България, 2019 г.
Програмата в неделния ще стартира в 9.00 часа с регистрация на участниците, след което от 10.00 часа ще бъде официалното откриване на фестивала, последвано от представяне на групите и техните ръководители, теглене на жребий и начало на програмата. Фолклорните състави ще представят своите танцови умения до 16.00 часа, а награждаването на участниците и закриването на фестивала са обявени за 17.00 часа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.