В салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ се проведе „Панорама на образованието – Свищов 2024“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Проявата бе организирана от община Свищов, отдел „Образование и младежки политики“ и със съдействието на всички училища от нашата община. Цел на форума е да осигури на седмокласниците и техните родители актуална информация за възможности за обучение след седми клас в образователните институции на територията на общината.

Събитието уважиха заместник-кметът Анелия Димитрова, Росен Маринов – директор на дирекция “Култура и културно наследство“ и Румяна Кузева – началник на отдел „Образование и младежки политики“. Специален гост-лектор на инициативата бе Доброслав Димитров – изпълнителен директор и съосновател на компанията за онлайн игри „Империя онлайн“, и председател на управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании.

Гост-лекторът Доброслав Димитров изнесе лекция по отношение на това, какво точно представлява изкуствения интелект и как променя света ни, кои са професиите на бъдещето.

Кратки изложения за предлаганите профили и професии, които са включени в държавния план прием за учебната 2024/2025 година представиха от СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Цветан Радославов“, зам.-директорът на СУ „Н. Катранов“ Христина Борисова, и. д. директор на ПДТГ „Д. Хадживасилев“ Лиляна Димитрова и директорът на СПГ „А. Константинов“ инж. Веска Николова.

Официалната част на събитието приключи с музикалните изпълнения на Карина Илиева и Борислава Борисова от Школата за поп и рок изпълнители клуб „Естрада“. След това което седмокласниците и всички присъстващи посетиха информационните щандове на свищовските училища, на които от първо лице получиха необходимата им информация за предлаганите специалности.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.