В трето поредно първенство свищовските състезатели от школата на Митко Божанов са сред най-добрите отбори по кудо в България. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На приключилото вчера в Бургас състезание за купа „Бургас“ състезателите завоюваха 19 отличия. Свишовлии с наставници Владимир Божанов и Митко Божанов, грабнаха 10 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала.

Спортистите участваха в две дисциплини. По правилата на кудо, златни медали спечелиха: Габриел Йорданов, Мариян Кроснаков, Божидар Ганев, Калоян Кирилов, Зарина Иванова, Владислав Георгиев, Виктор Пенчев и Илияна Георгиева.
За сребро се пребориха: Лъчезар Теодосиев и Александър Костов.
С бронз: Сияна Георгиева и Александър Трифонов.

Останалите медали бяха отвоювани при участие в борба на земята, по правила подобни на бразилското джиу джицу. Това е съвсем нова дисциплина за школата. В надпреварата по тези правила участваха седем деца: Божидар Ганев и Владислав Георгиев, които завоюваха злато; Габриел Йорданов, Александър Трифонов, Александър Костов и Зарина Иванова – сребро и Виктор Пенчев бронз.

 

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.