До 20 януари се приемат оферти за обществена поръчка за ремонт на помещения, намиращи се на първия етаж в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, бившето инфекциозно отделение, научи Актуално Свищов.
Целта на начинанието е обособяване, модернизиране и оптимизиране на помещенията на ковид отделението. Начинанието се финансира с малко над 162 хиляди лева по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година.
Актуално Свищов припомня:
Нито един кандидат не е подал документи за обществената поръчка за ремонт на бившето инфекциозно отделение в МБАЛ-Свищов. Това съобщи кметът Генчев на 4 октомври 2022 година.
Причината за нулевия интерес е, че предвидените средства – 140 лева без ДДС са недостатъчни. Имало е запитвания от фирми, но те не са подали оферти поради ниската цена.
Общината ще иска здравното министерство да индексира цената на проекта, за да може да бъде ремонтирано отделението.
През месец май миналата година: Благодарение на община Свищов и със съдействие на кмета още от миналата година кандидатстваме за един проект за реновация на бившето Инфекциозно отделение, където се помещаваха пациентите от Ковид. Там ще се обособи сектор за лечение на инфекциозни заболявания. Такъв тип бе и е Ковид-19, това коментира в края на май пред Актуално Свищов Илиян Венков, управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”. „Ние ще бъдем готови с една реновация на отделението. Стойността е за около 160 хиляди лева от Министерството на здравеопазването. По този начин ще бъдем готови за евентуално нов тип вълна от ковид или друго заболяване, инфекциозно заболяване”, заяви още Венков.