ОУ „Филип Сакелариевич“ взе участие в кампанията „Раздвижваме България 2022″, като организира спортни дейности в „MOVE week – седмица на физическата активност и спорта“, съобщиха от училището. В събитието се включиха ученици от всички класове, родители и учители.
Денят започна с физзарядка, почетна обиколка, танци и хора. Учениците от начален етап продължиха със спортни занимателни игри, в които дейно участие взеха и родителите.
Учениците от прогимназиален етап се състезаваха в три спортни дисциплини – шах, бадминтон и тенис на маса.
Училището всяка година с готовност се включва в инициативите на BE ACTIVE, като целта е да се популяризира спорта като средство да сме здрави в дългосрочен план, както и да продължим да мотивираме децата да се движат повече. Изключително важно е да се работи за повишаване на физическата активност у децата и подрастващите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.