В града в скоро време отваря врата нов супермаркет с площ близо 1000 кв. м., научи Актуално Свищов. Инвестицията е за два милиона лева и осигурява 40 работни места.
Инвестицията е на „Аквилон – АМ“ ООД, представлявано от Анатолий Асенов. За инвестиционния си проект „Супермаркет с приготвяне и предлагане на храна на място „Аквилон“ и самостоятелни търговски обекти за обществено обслужване фирмата получава и сертификат клас В.
Инвестиционният проект предвижда изграждане на Супермаркет „Аквилон“, с приготвяне и предлагане на храна на място и самостоятелни търговски обекти за обществено обслужване. Придобивката ще се намира в западната част на Свищов – до скоро метална конструкция до Гробищния парк.
Предвидената инвестиция е в размер на близо 2 млн. лева.
Изпълнението на инвестицията ще осигури постоянна заетост, в размер на 40 нови работни места, като в рамките на 5 години техният брой се предвижда да бъде увеличен с 20%.
Инвестицията е благоприятна за град Свищов, тъй като в западната част на града към момента липсва голям търговски обект с РЗП 993,6 м2. Допълнително предимство за града е създаването на още един търговски обект, който ще допринесе за регулиране на цените за гражданите и гостите на града, ще бъде облагороден районът, който ще придобие съвременен и приветлив облик.