Отлично представяне за СУ „Николай Катранов“ в осмото издание на Националния ученически конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Това е един от най-престижните научни форуми с участието на ученици. В него участваха 105 гимназисти от страната. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

СУ „Николай Катранов“ бе представен от деветокласничката Мирела Митева, която участва с разработка на тема „Другите“ в Османската империя“, а неин ръководител бе Галя Иванова, старши учител по история и цивилизации.

Постъпилите конкурсни материали бяха оценявани от жури, в състава на което участваха авторитетни университетски преподаватели.

В секция „История“ до втори кръг бяха допуснати 46 творби, сред които бе и трудът на свищовската ученичка. Заедно с останалите финалисти, Мирела Митева имаше възможност да представи публично работата си и да получи висока оценка за нея.

Всички участници в заключителния етап на конкурса получиха грамоти и книги, осигурени от Университетското издателство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.